Striptekenen voor jongeren vanaf 12 jaar (dinsdagavond)

 

Cursus nr. 3a / Dinsdag 19.00 – 21.00 uur / € 75,– voor 6 lessen (bij minimaal 8 cursisten)

Startdatum: 30 oktober 2018

Docent: Peter van Deursen

 

Striptekenen! Iets voor jou?

 

Zit jij altijd tijdens de les in je schrift te tekenen? Is tekenen je lievelingsvak op school? Kijk je graag naar teken/animatiefilms? Zou je graag je eigen stripfiguur of gameheld willen leren ontwerpen? Dan wordt het de hoogste tijd om een cursus striptekenen voor 12 t/m 16 jaar te volgen in ’t Oude Raadhuys te Spijkenisse.

 

Na de herfstvakantie start de eerste van drie modules striptekenen. Elke module bevat 6 lessen. De cursus vindt plaats op dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur op de zolder van ’t Oude Raadhuys. Na iedere module kan je beslissen of je doorgaat of stopt. Het cursustarief van een module bedraagt € 70,–.

 

In de eerste module leer je je eigen stripfiguur te ontwerpen. Dat is makkelijker dan je denkt. Denk maar eens aan Sponge Bob, een spons met een gezicht en armen en benen die tot leven komt. Dat kan je ook doen met een peer, een spaarlamp of zelfs een vlammetje. Vervolgens laat je je stripfiguur zijn/haar emoties tonen en bewegen (anatomie).

 

In de tweede module gaan we ons bezig houden met de wereld waarin jouw held leeft: landschap en gebouwen (perspectief), kleding, vervoersmiddelen, meubels, gebruiksvoorwerpen, enz.

 

In de laatste module gaan we een stripverhaal maken rond jouw stripheld. Een verhaal met een plot, tekenen van een storyboard, compositie, lettertekenen, inkten en lijnvoering komen allemaal aan bod in deze module.

 

De cursus wordt gegeven door Peter van Deursen, een man die ook altijd in zijn schriften zat te tekenen en nog steeds volop tekent en schildert.

 

Lijkt dit je wel wat, regel het even met je ouders. Zij moeten je opgeven en dan kom jij met je potlood, gummetje en een schetsboek op 30 oktober naar ‘t Oude Raadhuys.