Peter van Deursen

 

 

 

Peter van Deursen, een creatief baasje

 

Toen ik op de havo zat, wist ik één ding zeker, ik wilde tekenleraar worden. Helaas wilden meerdere leeftijdsgenoten dat worden, dus een toelatingsexamen gedaan met 200 man voor slechts 20 plaatsen.  Helaas werd ik niet toegelaten en kwam op de Pedagogische Academie terecht en vond vervolgens direct werk, wat voor die tijd al heel bijzonder was. In de avonduren heb ik mijn LO-akte tekenen behaald. Omdat ik het ondertussen goed naar mijn zin had in het basisonderwijs, ben ik daar 24 jaar blijven hangen. In die tijd heb ik vele creatieve eieren mogen leggen en uitbroeden. Ik schilderde decors, maakte videoclips, schreef musicals, organiseerde werkweken en trad op in theaters met mijn leerlingen. Daarnaast gaf ik 12 jaar teken- en schilderles aan volwassenen in de avonduren in Hoogvliet.

 

De afgelopen 16 jaar ben ik werkzaam in het middelbaar onderwijs. Ik geef Nederlands aan de leerlingen van de onderbouw op De Ring van Putten. Ook op deze school komen mijn tekentalenten mij van pas. Tijdens ons Open Huis knutsel ik van alles in elkaar, ik schrijf en illustreer taalprojecten en geef een jaarlijkse workshop striptekenen. Afgelopen jaar ben ik in ’t Oude Raadhuys weer begonnen met het geven van teken- en schilderlessen.

 

Naast lesgeven werk ik ook in opdracht. Zo heb ik voor Teleac/NOT en uitgeverij Zorn illustraties gemaakt. Daarnaast heb ik vijf jaar lang voor de plaatselijke media cartoons getekend. In de tijd die ik  nog over heb, maak ik schilderijen.

 

Naast tekenen/schilderen en lesgeven blijft er gelukkig nog genoeg tijd over om op vakantie te gaan. Ik mag graag de wereld overtrekken. Voor 2018 heb ik Japan en Cuba op mijn programma staan. Afgelopen jaar was ik nog in Iran en Zuid-Afrika. Uiteraard met een schetsboek in mijn bagage.