Angeline Rosendaal

 

 

Angeline Rosendaal (1954) is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, richting tekenen, schilderen en ontwerpen.

 

Angeline is als docent tekenen/schilderen verbonden aan ’t Oude Raadhuys en aan de stichting Het Dorpshuis te Oostvoorne. Zij is medeoprichter van RAR (Regio Art Rijnmond), de beroepsvereniging voor en van beeldende kunstenaars in de regio Rijnmond.

 

De schilderijen van Angeline hebben veelal een figuratieve oorsprong. Tekeningen van mensen en menselijke relaties, gebeurtenissen, landschappen, organismen, vaak in samenhang met elkaar, zijn aanleiding om tot schilderijen te komen en resulteren regelmatig in tweeluiken en onderling gerelateerde schilderijen.

Het speelveld bevindt zich tussen figuratie aan de ene kant en abstractie aan de andere kant en is ongekend rijk aan vormen en kleuren.

De basis voor veel van haar werk is een tekenachtige structuur. Die wordt vervolgens uitgewerkt en ingevuld waarbij er soms een volledige transformatie plaatsvindt.

 

 

www.angelinerosendaal.nl