Peter van Deursen

OnPeter van Deursender het motto ‘Een dag niet getekend, is een dag niet geleefd’ ben ik iedere dag wel even aan ’t tekenen/schilderen. Al is het maar een krabbeltje in de kantlijn, ik kan het gewoon niet laten.

 

Dit plezier in tekenen breng ik graag over op mijn cursisten. Na 12 jaar in Hoogvliet een cursus tekenen/schilderen voor beginners en gevorderden te hebben gegeven, ga ik vanaf september 2017 aan de slag in ’t Oude Raadhuys op de maandagavond.

 

Mijn uitgangspunt is dat de cursist zijn onderwerp en materiaal (potlood, krijt of acryl) kiest. Als coach begeleid ik de cursist individueel. De ene keer leidend, dan weer sturend. Geen confectie maar maatwerk. Ga gerust aan de slag met een stilleventje op ’n vel papier of schilder uitbundig ’n rock & roll-artiest op een groot paneel in felle kleuren. Alles kan, alles mag.

 

Evenals de start vind ik de afsluiting van een les belangrijk. Onder het genot van ’n kopje thee/koffie even de avond openen en in de nabespreking naar elkaars werk kijken met als doel om van elkaar te leren.