Angeline Rosendaal

 

 

Angeline Rosendaal

Angeline Rosendaal is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, richting tekenen, schilderen en ontwerpen.

 

Haar c. v. vermeldt ruim 50 exposities sindsdien. Naast haar werk als autonoom beeldend kunstenaar voert zij portret- en landschapsopdrachten uit.

 

Werk van Angeline Rosendaal is opgenomen in de collecties van Kunstuitleen Vlaardingen, Artotheek Hellevoetsluis, Stadskantoor Brielle, het documentatie-bestand en de stock van beroepsvereniging RAR (Regio Art Rijnmond) te Spijkenisse en wordt verhuurd aan tal van bedrijven, instellingen en particulieren in de regio Rijnmond.

Naast het werk in opdracht zijn er ruim 80 schilderijen opgenomen in privé-collecties. De schilderijen van Angeline Rosendaal hebben veelal een figuratieve oorsprong.

 

Tekeningen van mensen en menselijke relaties, gebeurtenissen, landschappen, organismen, vaak in samenhang met elkaar, zijn aanleiding om tot schilderen te komen en resulteren regelmatig in twee-luiken en onderling gerelateerde schilderijen.

Het speelveld bevindt zich tussen figuratie aan de ene kant en abstractie aan de andere kant en is ongekend rijk aan vormen en kleuren.

De basis voor veel van haar werk is een tekenachtige structuur, die vervolgens wordt uitgewerkt en ingevuld waarbij er soms een volledige transformatie plaatsvindt.

 

Het kleurgebruik is van grote waarde in haar werk.

 

Website: www.angelinerosendaal.nl